Organisatieontwikkeling

Match mens en werk op 5 thema's

 

Mobiliteit | Mens en werk in beweging

Creëer een context van motivatie, betrokkenheid én rendement, zodat de medewerkers die je wilt behouden niet vertrekken. Uit onderzoek blijkt dat werknemers belang hechten aan relationele factoren zoals ‘zich gewaardeerd voelen’, terwijl werkgevers blijven steken in transactionele factoren zoals salaris en werk-privé balans.

Meer info

ING_33594_332827.jpg
ING_33594_246810.jpg

Cultuur | Meer dan ooit tijd voor een reset

Maak effectief gebruik van wat toch al gaande is. Creer cultuur vanuit talent en bouw tegelijkertijd een wendbare organisatie. Het helpt je om de beste mensen te behouden, het moreel te verbeteren, onbenut talent te benutten en de nodige vaardigheden te verwerven.

Meer info

Duurzame inzetbaarheid | Mens en werk, nu & straks

Duurzame inzetbaarheid betekent dat medewerkers hun talenten optimaal benutten, op de goede plek zitten of er naartoe bewegen, en maximaal bijdragen aan de organisatie. Creëer het vermogen om duurzaam toegevoegde waarde te creëren bij organisatie en medewerker.

Meer info

ING_19043_373494.jpg
ING_33594_249702.jpg

Vitaliteit | Werkenergie laten stromen

Minder verzuim, betere samenwerking, hogere tevredenheid, en toenemende productiviteit. Tevreden werknemers zijn 12% productiever.

Meer info

Leiderschap | Organiseren van mens en werk

Creëer het vermogen om duurzaam toegevoegde waarde te creëren bij organisatie en medewerker.

Meer info

ing_33594_114923.jpg

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze site te laten werken en u de meest relevante ervaring te geven door uw voorkeuren en herhaalde bezoeken te onthouden. Door op "Accepteer alle" te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van alle cookies, of u kunt ze weigeren door op "Weiger alle" te klikken. Bekijk onze Privacy policy