MTO Talent 

Talenten ontdekken bij Mens  |  Team   |  Organisatie

 

 

 

 

Wat is MTO Talent

De MTO Talent aanpak stemt mens, team en organisatie op een dynamische manier op elkaar af. Met behulp van psychologische en bedrijfskundige inzichten worden mens en werk beter in kaart gebracht, talenten ontdekt en op elkaar afgestemd.

 

 

 

Op die manier wordt gezamenlijk (directie, managers, medewerkers en HR) een organisatiecultuur gecreëerd waarin samenwerken, leren, diversiteit, duurzame inzetbaarheid, collectieve resultaten en welzijn van eenieder centraal staat.

mto logo

 

Mens


We beginnen met indviduele reflectie en het werken aan zelfinzicht en zelfbewustzijn van de medewerker. Wie ben ik? Van welke werkgebieden krijg ik energie en welke niet?

Wie ben ik ten opzichte van anderen en in de context van mijn werk en welke rol heb ik in de organisatie. Dit doen we aan de hand van vragenlijsten, filmpjes, opdrachten en een reflectiegesprek met een adviseur.

 

 

Team


De medewerkers laten aan elkaar zien welke inzichten zij hebben gekregen vanuit de individuele reflectie. Wat willen ze graag toevoegen aan het team? Wat zijn de dromen en ambities individueel en voor het team? Waar hebben ze hulp bij nodig?

Medewerkers zijn per definitie verschillend! Inzichten en overeenkomsten zijn de basis voor begrip en respect. We werken aan onderling vertrouwen, kwetsbaarheid en samenwerking. Op die manier ligt er een fundament om bewust talenten en diversiteit optimaal in het team te benutten.

 

 

Organisatie


Wij brengen organisatieprocessen, functies en afdelingsplannen in kaart en onderzoeken van welke werkgebieden een medewerker het meest energie krijgt. In welke context komt een medewerker het best uit de verf. Wat voor leiderschap is er in het team en hoe sluit je optimaal bij elkaar aan.

We maken plannen waardoor werkzaamheden van het team optimaal worden verdeeld en collectieve doelstellingen behaald.

 

 

 

 

Hoe werkt het?

 

 

Aanpak

MTO Talent

de MTO aanpak

De MTO Talent aanpak voorziet in vier antwoorden. Welke activiteiten geeft wie energie? Met welke werkverdeling voelt iedereen zich het best? Hoe voert de leidinggevende regie? En hoe realiseert het team het beste concrete resultaten op harde en zachte thema's?

Meer informatie

Model

Mens | Team | Organisatie

MTO-model

Het MTO Talentmodel maakt het mogelijk om met behulp van psychologische en bedrijfskundige inzichten mens en werk beter in kaart te brengen en op elkaar af te stemmen. Het geeft een gemeenschappelijke taal voor de organisatie.

Meer informatie

Platform

iPortfolio

MTO-platform

Het iPortfolio is het online Platform van de MTO Talent aanpak. Het iPortfolio ondersteunt leidinggevenden en medewerkers en teams op een dynamische manier. Het iPortfolio bevat diverse programma's (o.a. MTO talent, afdelingsplannen, functies, karakterprofielen, communicatiestijlen, teamprofielen, ontwikkelgesprekken, 360 graden).

Meer informatie

lightbulb

Een oplossing die in de organisatie een bruisende stroom van werkenergie realiseert

We bespreken graag met je wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen!

question_answer

Mens Team Organisatie

Het ontdekken van talenten en afstemmen van mens en werk creëert een ijzersterk fundament voor performance, groei en duurzaamheid

Neem contact op

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze site te laten werken en u de meest relevante ervaring te geven door uw voorkeuren en herhaalde bezoeken te onthouden. Door op "Accepteer alle" te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van alle cookies, of u kunt ze weigeren door op "Weiger alle" te klikken. Bekijk onze Privacy policy